tiistai 2. elokuuta 2011

Linkkikirjasto

Kesän tapahtumasuunnitelmat ovat omalta osaltani menneet varsin kauniisti puihin - suunnitelmista huolimatta ainoa con jossa kävin oli Desucon, sillä kovasti odotettu Ropeconkin jäi väliin sukulaisvierailun takia. Tämä tarkoittaa, että minulla ei ole jakaa hienoja conraportteja tai pukupäivityksiä, joten joudun repimään kirjoitettavaa muualta jos tahdon edes yrittää pitää bloginpahaistani hengissä.

Rakastan tutoriaalien lukemista ja keräämistä, vaikkei minulla välttämättä olisi aikomuksia tehdä tulevaisuudessa mitään ohjeen kaltaistakaan. Laittaisin tutoriaalikansioni jakoon koska sharing is caring jne, mutta tiedän etteivät kaikki arvosta tekeleidensä jakamista toisen osapuolen kautta, joten tutoriaalien sijaan ajattelin jakaa linkkejä sivustoille, joilta näitä löytää ja joita itse kovin mielelläni selaan.


Yhteisöt ja erikoistuneet sivustot 

Costuming.org - Tietoa pukukulttuurin historiasta ja paljon linkkejä hyödyllisille sivustoille, kuten oppaisiin ja kauppoihin. 

Craftster - Internetin vanhempiin lukeutuva D.I.Y.-yhteisö. Paljon erilaisia oppaita, projekteja ja artikkeleita.

Instructables - Toinen toistaan ihmeellisempiä tutoriaaleja ruoanlaitosta elektroniikkaan.

Käspaikka - Suomalainen sivusto käsityöharrastajille. Suuri määrä oppaita eri tekniikoista ja materiaaleista ynnä muuta käsitöihin liittyvää: suosittelen kovasti mm. Lasketaan langasta -liitesivustoa, sillä pukujen tekemisessä tarvitaan enemmän matematiikkaa kuin aluksi voisi luulla (tai ainakin laskeminen tekee tietyt asiat huomattavasti yksinkertaisemmiksi).

ThreadBanger - Mieletön määrä videoituja D.I.Y.-oppaita kaikenlaisesta, liittyi se sitten ompeluun, askarteluun tai sisustukseen. Perinteisempien vaateohjeiden lisäksi voit vaikka tehdä oman sovitusnuken tai koota steampunk-asun. Kuuluu omiin lempisivustoihini.

#CosplayTutorial @ DeviantART - Kuten nimestäkin voi päätellä, DeviantART-yhteisön sisäinen ryhmä, joka on keskittynyt keräämään cosplay-aiheisia tutoriaaleja.

#Photoshop-tutorials @ DeviantART - Tämän olenkin linkittänyt aikaisemmin; DeviantARTin sisäinen ryhmä, joka kerää Photoshop-tutoriaaleja. Paljon hyviä vinkkejä valokuvien muokkaamiseen, joitain tutoriaaleja voi soveltaa myös muilla ohjelmilla (esim. GIMPillä)Yksityishenkilöiden kotisivut

Alley Cat Scratch Costume -  Elokuvapukuja. Sivusto vaatii hieman navigointia, mutta siltä löytyy kaikenlaisia oppaita kirjonnasta haarniskoihin ja kengistä kankaan värjäämiseen.

Amethyst's Closet - Paljon kauniita pukuja ja tutoriaaleja. Erityisen hyödyllinen on omalle sivulleen linkitetty Armormaking 101, jossa käsitellään niin materiaalit, työkalut kuin työvaiheet. Lisäksi sivustolta löytyy paljon hahmokohtaisia oppaita proppeihin ja asusteisiin.

Carolyn's Frodo Baggins Costume Page - LotR-tutoriaaleja hobittinäkökulmasta.

Cosplay Props by fev - Taidetta, proppeja, pukuja ja paljon work in progress -kuvia. Sivuston yhteydessä myös blogi.

Craft tutorials for LARP - LARP-aiheinen tutoriaalisivusto, jonka ohjeista on hyötyä myös cosplayssa. Perinteisempien asututoriaalien lisäksi ohjeet mm. oman paviljongin tekemiseen.

God Save the Queen Fashions - Laadukkaita tilauspukuja ja -peruukkeja. Tutoriaaliosiossa paljon hyviä perustutoriaaleja ompelusta ja peruukeista.

Jia*Jem - Pukujen lisäksi hieman erikoisempia tutoriaaleja, mm. poseeraamisesta. Kannattaa katsastaa myös linkkiosio!


Matrices.net - Suuri määrä fursuit-aiheisia tutoriaaleja.

Penwiper Unlimited - Jälleen LotR-aiheisia tutoriaaleja. Tältä sivustolta löytyy kenties yksi Internetin linkitetyimmistä softistutoriaaleista.

Pixelninja - Taidetta ja cosplayta. Kunkin puvun yhteydessä runsaasti work in progress -kuvia.

The Armour Archive - Kaikki mitä haarniskoista tarvitsee tietää. Cosplayaajalle erityisen hyödyllisiä ovat osiot Armouring Essays ja Pattern Archive, joista löytyy hyvin suuri määrä sanallisia ohjeita ja kaavoja panssarin tekoon kaikille ruumiinosille.

The Realm of the Jedielfqueen - Paljon LotR-aiheisia pukuja ja tutoriaaleja, oma suosikkini lienee tutoriaali, jossa softiksesta tehdään nahan kaltaista. Saman domainin alla myös Haldir's Elven Archers, jossa sama linja jatkuu; tutoriaaleja löytyy referenssikuvien keräämisestä aina haarniskoihin ja aseisiin.

The Realm of Venus - Paljon tietoa italialaisesta renessanssimuodista tekstiileistä alusvaatteisiin. Myös referenssikuvia ja ylläpitäjän omia asuja.

Volpin Props - Volpin lienee jo kaikkien tuntema, mutta eihän linkittäminen mitään haittaa. Paljon kauniita proppeja ja work in progress -kuvia.

Weekend Designer - Blogi jota ei päivitetä enää, mutta täältä löytyy paljon tutoriaaleja ja kaavoja erilaisille vaatekappaleille. Saman kirjoittajan uudempi blogi Bag'n-telle kannattaa myös katsastaa, mikäli laukut kiinnostavat.

Näiden lisäksi suosittelen vilkaisemaan oman blogini sivupalkista löytyvää linkkilistaa, jonne kerään mielestäni käymisen arvoisia blogeja. Mistä puheen ollen, pitäisikin päivitellä taas tuota listaa...

2 kommenttia:

 1. Kivoja kivoja linkkejä <3 "Jos välität, niin välität." Vai miten se meni.

  Blogin hengenpitimiksi saat haasteen.

  http://cosplaynepatoivo.blogspot.com/2011/07/tag-tulee-ja-syo-mun-aivot.html

  VastaaPoista
 2. Fukka: Hienoa, jos sieltä löytyy jotain muikeaa! *u*

  Tattis "pelastusrenkaasta" ja anteeksi että tagin vastaanottaminen on kestänyt näin kauan. :''D

  VastaaPoista