perjantai 14. toukokuuta 2010

Ehkä Vielä Joskus

Ohops, pahoittelen hidasta kirjoitustahtia. Viikonloput tuntuvat mystisesti katoavan jonnekin ja aina se "istun illalla koneen ääreen kirjoittamaan entryä" onnistuu vaihtumaan "istun illalla koneen ääreen ja ircaan":ksi. Olen minä kyllä jotain pukujakin vääntänyt eteenpäin (ja mm. täyttänyt siinä sivussa 19), eli en ole sentään ollut ihan toimeeton.

Se niistä tekosyistä ja pahoitteluista. Koska viimeisin hahmoentryni meni lähinnä yhdestä hahmosta ragettamiseksi, ajattelin sen vastapainoksi kirjoittaa vähän tarkemmin hahmopohdinnoistani ja ~*unelmacosplaystani*~. En kehtaa liittää loppuvuoden pukusuunnitelmia sen suuremmin mukaan, koska olen tosiaan tainnut arvioida jaksamistani vähän väärin enkä osaa täydellä varmuudella sanoa, mitkä asut ehtivät oikeasti valmiiksi. Tein kuitenkin yhden vanhemman entrynkin kommenttien rohkaisemana myöhäisen uudenvuodenlupauksen: en ensi vuonna tee pukuja enää coneihin, vaan ensin keskityn tekemään valmiiksi kaikki keskeneräiset asut ja sitten teen hiljaksiin pukuja, jotka ainoastaan photoshoottaan. Pääsisin eroon deadline-stressistä eikä minun tarvitsisi kärsiä itse tapahtumissa likinäköisyydestä, päänsärystä, nestevajauksesta tai siitä, etten voisi syödä/liikkua/käydä vessassa.
Poikkeuksen tekisin vain esiintymispukujen (esim. kisat tai Deittiohjelma) kohdalla tai jos ehtisin saada jonkin yksinkertaisemman asun sattumalta valmiiksi ennen tapahtumaa. Katsotaan, miten onnistun pitäytymään päätöksessä. :3

Haluaisin, että jokaisessa vähän isommassa asuprojektissa olisi aina jokin uusi juttu, jolla voisin haastaa itseni - materiaali, malli, työstötapa, you name it. Ei se mikään pakollinen juttu ole, mutta minulle iso plussa, koska nautin oppimisesta. Ahaa-elämykset ja lopulta onnistuminen tuntuvat niin hyviltä. *-*

Ensimmäiset kokemukseni softiksen ja sen lämpökäsittelyn kanssa.
Opin paljon.

Toisaalta haluan myös tuntea oman tasoni. Yritin muutama vuosi sitten Silkroad Onlinen Thief-cosplayta, mutta puku oli silloiselle tasolleni liian haastava ja tulos oli varsin... no, ei puhuta siitä. Minulle on myös tärkeää, että puku tuntuu päällä hyvältä. Enkä tarkoita nyt epämukavia kenkiä, hiostavaa panssaria tai kutittavaa peruukkia, sillä ne kestää varsin hyvin - enemmän tarkoitan asua tai pikemminkin hahmoa, johon ei koe sopivansa sitten yhtään. Pidimme esimerkiksi vuoden alussa "maailmanlopun" kunniaksi pienen Persona 3 -photoshootin muutaman kaverin kanssa, joten tarvitsin lyhyellä varoitusajalla suht' helpon puvun ja päädyin Ryojiksi. Hahmosta pidän kyllä kovasti, mutta kasvoni ovat varsin eri mallia ja taakse vedetty hiusmalli vielä korosti niiden pyöreyttä. Lopulta välttelin kameraa tietoisesti, koska en kokenut sopivani hahmoksi juuri lainkaan ja puku oli niin yksinkertainen, etten saanut siitä "tekijän ylpeyttä".

En kuitenkaan halua antaa näköisyyspakkomielteen viedä iloa harrastuksesta. Jos jokin puku on mielestäni supa-supa-awesome ja hahmokin mieleen, toteuttaisin sen vaikka olisinkin 20 cm liian lyhyt, persjalkainen ja vielä *gasp* väärää sukupuolta (hyvänä esimerkkinä otsikkokuvan Vincent Valentine). Onneksi meikeillä ja vaatteiden mittasuhteilla leikkimällä saa paljon aikaan.

Mutta mutta! Niitä pukuja vihdoin ja viimein. Kaikki eivät välttämättä ole nimenomaan unelmapukujani, mutta yhtä kaikki sellaisia cosplay-asuja, jotka haluaisin joskus tehdä. Lista ei ole tärkeysjärjestyksessä.


  Pokémon: James
Lapsuuteni sankari. 'D Rakettiryhmäpukuja olen kyllä nähnyt jonkin verran, mutten niin paljoa Jessien ja Jamesin kauniita valeasuja. Ja kumma kyllä se on lähes aina James, joka niihin hameisiin päätyy... Esimerkiksi kuvan prinsessamekko, kahdeksannen elokuvan tanssiasipuku tai lähes legendaarinen SIISTII-teinityttö olisi kiva toteuttaa joskus.


Final Fantasy: Red Mage
Old school -cosplay ftw! Pidän hahmoluokasta kovasti ja pukukin on hieno. Ryhmää jos joskus saisi kasattua niin aijaijai.
Final Fantasy X: Yojimbo
Ikuinen summon-rakkauteni. Olen halunnut tehdä asua jo pitkään, mutta olen nähnyt sen liian kunnianhimoiseksi projektiksi sekä taitojen, ajan että budjetin kannalta. Jos kuitenkin onnistun ensi vuoden tavoitteessani vähentää pukuja, asun voisi jopa siirtää ehkä-vielä-joskus-listalta niihin vähän varmempiin suunnitelmiin.


Final Fantasy Dissidia: Emperor Mateus
Pysytään vielä hetki FF-linjalla. Lainasin joskus kaveriltani Final Fantasy Originsin ja kakkospelin alkuvideon jälkeen olin varsin myyty. Videon valaistus oli tosin sininen, joten en vielä silloin tiennyt haarniskan... miehekkäästä väriyhdistelmästä mitään, mutta noh… 'D Mietin pitkään, tekisinkö alkuperäisen II:n vai Dissidian version, mutta muutama kaveri oli järjestämässä Dissidia-ryhmää ja saivat houkuteltua mukaan. Ajanpuutteen vuoksi ryhmä ei ehdi vielä tälle vuodelle, mutta toivottavasti vielä joskus tulevaisuudessa.


Utawarerumono: Kuya Amururineuruka
En löytänyt kunnon referenssikuvaa, pahoittelen. Tähän väliin on hyvä heittää animecosplayta, ettei mene pelkiksi pelipuvuiksi. En oikeastaan tiedä, miksi pidän Utawarerumonosta niin paljon (ei, en ole pelannut peliä 'D), mutta olen cosplayannut Hauenkuaa aikaisemmin ja toinen pupunkorvaihminen olisi kiva tehdä. Lisäksi olisin kerrankin sopivaa pituusluokkaa ja Kuya on söpö. ;w;


GrimGrimoire: Margarita Surprise
Vähän tuoreempi suunnitelmalisä. Sain Lefriniltä synttärilahjaksi pelin, jota olemme yhdessä tahkonneet pari viime päivää. Peli on koukuttava ja pidän Vanillawaren taiteesta ja hahmodesigneista kovasti, joten miksipä ei. Sammakko! :3


Shin Megami Tensei II: Titania
Oikeastaan tutustuin Titaniaan Persona 3:n kautta, mutta se kaiketi esiintyy SMT II:ssä ensimmäistä kertaa. Tämä on ennen kaikkea haastepuku - kirjailtu mekko, siis. Lisäksi minulla on joku juttu keijuihin.


Princess Tutu: Rue
...tai Ahiru tai Fakir tai... no, melkeinpä kuka tahansa sarjan hahmo. Princess Tutu on yksi niistä harvoista taikatyttöanimuista joista pidän kovasti ja olisi kovin hienoa cosplayata siitä jotakuta. En vain oikein osaa päättää, ketä. :c

Ehkä tämä riittää tällä erää. Inspiraatio eri asuihin vaihtelee kuitenkin vähän kausittain ja jos yrittäisin listata kaikki, hahmoja tulisi ihan liikaa. Nämä ovat sellaisia, jotka ovat tällä hetkellä päällimmäisinä mielessä (kun otetaan pois ne puvut, jotka yritän vielä tänä vuonna saada valmiiksi).

4 kommenttia:

 1. Tämä on hyvin tärkeä kommentti, mutta... Emperor Mateus! *w* Tiedän ukon vain Dissidiasta, mutta kovis on. (Dissidian 20 hahmossa olekaan kuin kahdeksan, jotka voisin harkita toteuttavani. 'D)

  Ja Titania! Itse ihastuin Oberoniin, mutta... en ole tarpeeksi sinut jalkojeni kanssa hilluakseni pelkissä sukkahousuissa. '-'

  VastaaPoista
 2. Itse taas en ole (vielä) pelannut Dissidiaa lainkaan. 8( Mutta on siinä Originsissakin vallan hurmaava setä, joten voin uskoa. <3

  Oberon on kyllä myös aika kewl. 8D

  VastaaPoista
 3. Pimpailet kättä kaikkialle~

  En voi muuta sanoa kuin approved, sekä cossiunelmiin että lupaukseen.

  VastaaPoista
 4. Ihan vähän vaan. :c Oli hyvä esimerkki!

  u__u/

  VastaaPoista