keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Terveisiä Pieksämäeltä

 EDIT: Kas, odottelemani kuvat tulivatkin jo, joten heitin tuonne pari. Molemmat kuvauspalvelun kuvat ovat Miika Ojamon ottamia.


Olin saanut kunniatehtäväkseni toimia yhtenä Bakaconin kolmesta cosplay-agentista, joten läksimme matkaseurani kanssa Pieksämäelle jo perjantaina. Sain ajokortin vasta viime kesänä, joten neljän tunnin matka oli tähän mennessä pisin putkeen ajamani ja valitettavasti se tuntui väsymyksenä, kun lopulta pääsimme perille ja illalla oli vielä ainakin majoittuminen, paikkojen esittely ja agenttibriiffaus. Olin erittäin tyytyväinen, kun lopulta pääsin nukkumaan.

Heitin vanhat pukusuunnitelmani ulos ikkunasta ja kierrätin lauantaina vanhaa Odin Spheren Gwendolynin (mekkoversio) pukuani (joka muuten on pääosin äitini tekemä, ennen kuin joku ehtii kysyä - agenttimamma joka ei oo tehny pukuaan itse siis voi iih kamalaa, eihän se tiedä cosplaysta mitään!), sunnuntai meni siviilikuteissa. Tarkoitukseni oli ollut valokuvata ahkerasti, mutta lauantaina en saanut kameraa kuljetettua mitenkään järkevästi ja sunnuntaina heräsin niin myöhään, etten oikein jaksanut tai edes ehtinyt kuvata.


FAAABULOUS~
Vasemmalla Lirlys, oikealla meikäläinen


Eräs kaverini oli kuvaillut työtäni aiemmin sanomalla "vähän sulla on hyvä ja helppo duuni, eihän sun tarvitse kuin katsoa ihmisten pukuja ja dissata niitä päänsisäisesti", mutta ei se ollutkaan ihan niin yksinkertaista. Lauantai meni lähinnä paikasta toiseen säntäillessä ja ihmisten pukuja tutkiessa. Muutama mielestäni erittäin hyvän puvun kantaja ei tahtonut kisata lainkaan, eräs oli palauttanut kisalappunsa kuvauspisteellä takaisin (mikä oli sääli, koska hänen pukunsa oli yksi suosikeistani koko conissa) ja eräs ei ohjeistuksesta huolimatta koskaan saapunut tuomarointiin. Jouduin viemään suurimman osan kisaajakandidaateista kuvauspisteelle yksitellen, joten rakennusten välillä juoksemiseenkin kului aikaa ja onnistuin löytämään pari viimeistä kilpailijaa vain vähän ennen deadlinea, eli kuvauspisteen sulkeutumista.

Vähän ennen puoli kuutta palasin A-rakennukselle, jossa tuomarointi pidettiin. Jutustelin kisaajien kanssa ja yritin katsoa, että eksyneeltä näyttäneet cosplayaajat pääsivät oikeaan paikkaan. Arvioinnin piti tosiaan alkaa kuudelta, mutta referenssikuvien puutteesta johtuen se myöhästyi jonkin verran. Anteeksi vielä omastakin puolestani odottamaan joutuneille.
Tuomaroinnin ajan lähinnä kannoin tuoleja ja vesimukeja ja yritin lievittää ihmisten stressiä parhaani mukaan. Olin itse väsynyt, mutten valita, koska niin oli varmasti sen käytävän varrella jokainen. Teki ihan pahaa katsoa, miten jotkut selvästi kärsivät asujensa sisällä enkä halua edes kuvitella tuomareiden uupumusta, kun jotkut olivat jo vetäneet useampaa ohjelmaa samana päivänä. Itse olin sentään valmistautunut olemaan töissä, mutta kisaajathan eivät olleet etukäteen voineet tietää, että pääsisivät kisaan (saati joutuisivat odottamaan niin kauan). No, opimme virheistämme ja ensi kerralla toivottavasti paremmin.
Kaiken kaikkiaan agenttimammailu oli ihan kivaa, vaikkakin stressasin omaa suorittamistani vähän liikaa. Oli niin ihana nähdä ihmisten reaktioita, kun kävin kysymässä heitä mukaan kisaan - eräskin alkoi tanssia. :3


 Vastaavia cosplay-ihmisiä.
Korppu, Krautertee, Kokonhoray, Kyuu, Wiid ja jossain piilossa Wepi.


Puoli yhdeksän maissa olin lopulta vapaa ja pääsin syömään päivän ensimmäistä ateriaa Lefrinin, Susi Iten, Dashin ja kahden viimeksi mainitun tuttavan kanssa. Pitseriassa tapahtunut keskustelu taisikin olla päiväni kohokohtia. Juttu luisti ja mieleen tuli esimerkiksi monta jännää ohjelmaideaa, joten ehkä minäkin joskus päädyn johonkin coniin muuhunkin duuniin kuin deittiohjelmaan tai narikkaan.
Käväisin vielä iltabileiden puolella, mutta tanssilattialla oli siinä vaiheessa niin vähän porukkaa, etten uskaltautunut mukaan. Musiikki kyllä kuulosti ihan hyvältä.

Sunnuntaina olin niin väsynyt edellispäivän jäljiltä, etten yksinkertaisesti jaksanut nousta ylös ennen kahtatoista. Olisin kovasti halunnut nähdä cosplay-maskeeraus-paneelin, mutta onneksi kaveri kuvasi sen. Toisaalta olen onnellinen, että minulla oli mahdollisuus nukkua, toisin kuin esimerkiksi huonetoverillani Lefrinillä, jolla oli aamuvuoro narikassa. Bakaconin perustyövuorot muuten olivat vähän mielenkiintoiset, mitä niitä sivusta katsoin. Työtunteja saattoi olla esimerkiksi 8-11, mutta ohjelmaa oli niin vähän, että siinä saattoi helposti missata suurimman osan. Itsekin olen vänkärinä ihan mielelläni, mutta en enää siinä vaiheessa, kun koko tapahtuma alkaa olla pelkkää työtä... Vertailun vuoksi Ropeconissakin on kahdeksan tunnin työvuorot, mutta con on auki kolme päivää putkeen (yöt mukaan lukien), joten ohjelmiinkin ehtii.


Kunniavieraat PikminLink ja Robert Consplayers-luennolla.


Ja tästä päästään Bakaconin ohjelmaan. Lauantain kiireestä huolimatta kävin katsomassa kaikki kunniavieraiden ohjelmat: PikminLinkin Q&A:n ja proppiluennon, sunnuntaina cosplay-luennon sekä Consplayers-luennon. Cosplayn osalta en oppinut mitään sinänsä uutta, mutta PikminLink esiintyi todella hyvin ja häntä oli miellyttävä kuunnella. Muutenkin hän oli todella suloinen ihminen, joten hys hys anonyymit.
Robertin puheesta en vahvan aksentin takia meinannut aina saada selvää, mutta silti juuri Consplayers-luento oli ehkä itselleni mieluisin ohjelma. Oli mielenkiintoista kuulla sen historiasta, toiminnasta ja laajenemisesta. Kiitos myös kameravinkeistä! ;)
Robertkin tosiaan kiersi conissa kamera kädessä ja raportti Bakaconista ilmestynee Consplayersien sivuille joskus lähitulevaisuudessa. Kuulin, että vieraat olisivat viihtyneet, joten mikäli raportti on edullinen se on varmasti loistavaa mainosta ei pelkästään Bakaconille, vaan Suomen coneille ylipäätään. Consplayers on kuitenkin maailmalla varsin tunnettu.

Kaiken kaikkiaan Bakacon oli minulle ihan okei conkauden avaus. En saanut samanlaista conhypeä kuin yleensä tapahtumista, mutten voi väittää, ettei minulla ajoittaisista väsymyksen- tai stressinpuuskista huolimatta olisi ollut kivaakin. Ainakin pääsin kokeilemaan vastuutehtävää, näin pitkästä aikaa kavereita ja bongasin muutaman kanssablogaajan - Ilonaa ehdin käydä tervehtimässäkin. ;3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti