maanantai 12. heinäkuuta 2010

Mitäs nyt?

Kesän pukukausi alkaa allekirjoittaneen kohdalta olla ohi, vaikka olenkin suuntaamassa vielä parin viikon päästä järjestettävään Ropeconiin. Kävin tapahtumassa ensi kertaa vuonna 2006 ja se on siitä asti kuulunut vuoteni kohokohtiin mielenkiintoisine puheohjelmineen, työpajoineen ja ennen kaikkea tanssiaisineen. Lauantai-sunnuntaiyön Pornopolkkaa en jättäisi mistään hinnasta väliin (ja jos joku ei entuudestaan tiedä kyseistä tanssia niin ei, se ei ole niin häröä kuin miltä kuulostaa).
Olen kuitenkin sen verran poikki vielä Traconin ja kaiken alkukesän stressin jäljiltä, etten ajatellut cosplayata mitään. Alun perin minun piti tehdä eräs oma hahmoni, sitten jokin yksinkertaisempi zombi tapahtuman kauhuteemaan sopien, mutta helle ja lähestyvä deadline ovat imeneet minusta kaikki mehut. Pidän siis suosiolla vähän taukoa omista projekteistani ja jatkan niitä taas kun intoa riittää.

Oikeastaan sanavalintani oli väärä - intoa kyllä riittäisi, mutta energiaa ei. Selasin nimittäin tässä yksi päivä taas vaihteeksi Cosplay.comia ja törmäsin muutamiin hienoihin fantasia- ja scifi-aiheisiin asuihin, joista sain kovan "Minäkin haluan!" -boostin. Cos.com onkin itselleni ehkä paras paikka pukuiluinnon nostamiseen: jos näen jotain hienoa, se inspiroi minuakin tekemään lisää ja yrittämään kovemmin. Kun lisätään tähän se, että yhdeltä suunnalta heitellään naaman eteen toinen toistaan namimpia Star Wars -asudesigneja ja toisaalla ehdotellaan puolijumalahaltiaryhmää, on vaikea sanoa ei.
Tiedän kuitenkin rajani, enkä halua stressata omalla kohdallani ennen kesän viimeistä ja odotetuinta tapahtumaa. Jos oikein innostun (enkä sula tähän helteeseen), saatan kokeilla josko saisin vaatekaapin antimista kasattua jotakin jännää, koska pukeutuminen on kivaa. Mitään oikeasti uutta en kuitenkaan jaksa vääntää.

Tai jos lämpötila vähän laskee, voin aina vetäistä päälle vanhan larppiasuni - Sauronin silmän :D

Muista loppuvuoden tapahtumista en osaa vielä pahemmin sanoa. Ainakin WCS-karsinnat ajattelin käydä katsastamassa ja itse asiassa niihin osallistuminenkin käväisi mielessä, mutta taidan kuunnella tällä kertaa järkeni ääntä - jos kaikki menee hyvin, minun pitäisi saada ensi keväänä valkolakki ja sitä seuraa tietysti hirveä rumba lakkiaisjärjestelyiden ja pääsykokeiden kanssa itse kirjoituksista puhumattakaan, enkä todellakaan halua niiden lisäksi kärsiä vielä jostain cosplaystressistä.

Mutta vaikka asupäivityksissä olisikin taukoa, en aio jättää blogiani päivittämättä. Etsin vielä itselleni luontevaa kirjoitustyyliä (jos joku luki ensimmäisiä päivityksiä niin huomasi varmaan, että alku oli kovin tönkköä - mitäs yritin olla asiallisempi kuin oikeasti olen) ja mikä olisikaan kirjoittamista parempi tapa sen löytymiseksi. Lisäksi minulla on ideamuistiossani vielä paljon käsittelemättömiä aiheita ja muiden blogaajien merkinnät ovat saaneet omiakin ajatuksiani liikkeelle, joten katsotaan josko onnistuisin jatkossa olemaan hiukan keskustelevampi. :>
Ps. Ja kun ainakin Vorona ja Ilona ovat paljastaneet stalkkaavansa lukijoita, niin ehkä minäkin voin. ''D Asensin heti blogin perustamisen jälkeen tuonne alanurkkaan eXTReMe Trackerin ja olen kaikessa hiljaisuudessa seurannut statsejani silloin tällöin. Paras Google-hakutulos on tähän mennessä ollut ehdottomasti "eroon miestisseistä" ja on joku eksynyt tänne ihan perunoiden kukkimisellakin. Anteeksi puutarhavinkkien puuttuminen, toivottavasti kyseinen henkilö löysi jonkun fiksummankin sivuston. Eniten kävijöitä on ollut maanantaista keskiviikkoon ja kävijäpiikit sijoittuvat yllättäen kellonajoille 21:00-23:59. Joka tapauksessa kävijöitä on ollut paljon enemmän kuin osasin odottaa blogia perustaessani, joten kiitos kaunis kaikille, jotka tätä ovat jotain kautta päätyneet lukemaan! Toivottavasti tekstini ei ole liian puuduttavaa tai vaikealukuista, tai jos on niin rohkaisen antamaan siitä palautetta. Rakentava kritiikki on aina jees.

Kuvaajakrediitit: Rewe

4 kommenttia:

 1. Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, että jos todellakin haluaa välttää stressiä, niin ei ota mitään isoja pukuhaasteita abikeväälle. Ei sillä, cosplayasujen vääntäminen on toisaalta ollut ihan rentouttavaa tekemistä pänttäämisen ohella, mutta aikataulut ne ovat sitten eniten hermoja raastanee.

  Harmi sinänsä jos et WCS karsintoihin eksy, mutta aina on seuraava vuosi! :>

  VastaaPoista
 2. Biitti, näin vähän arvelinkin - erityisesti, kun on seurannut sinun ja muiden kavereiden taistelemista kirjoitusten ja asujen kanssa. ''D Toimitte hyvänä varoittavana esimerkkinä eikun-

  Jep, aina on seuraava vuosi! ...ja pitäisi jostain saada nakitettua se parikin ennen kuin ryhtyy mihinkään noin isoon...

  VastaaPoista
 3. Ah Sauronin silmä! Toi on edelleen varmaan yksi hauskimmista ja nerokkaimmista mitä oon nähnyt. :D

  VastaaPoista
 4. tonkeli, kiitoksia. :D Oli kyllä ihan jännä kokemus seistä se päässä turistien töllöteltävänä puolet larpin kulusta...

  VastaaPoista