torstai 8. heinäkuuta 2010

Häh, olinko minä viikonloppuna jossain?

Yritän ottaa oppia Ilonalta ja parantaa päivittelytahtiani. En varmaankaan saa pidettyä ihan näin nopeaa tahtia yllä kovin pitkään (etenkään kun conikausi alkaa olla lopuillaan), mutta olen jo ylittänyt oman tavoitteeni kirjoittaa useammin kuin kerran kuussa. Jee. :D Ja koska en näemmä osaa kirjoittaa tiiviisti, kirjoitan nyt ensin tapahtumasta ja toiseen entryyn tarkemmin siellä käyttämistäni puvuista.

Mutta notta, kuten luultavasti kaikki blogia lukevat jo tietävätkin, Tracon V järjestettiin tosiaan viime viikonloppuna Tampereella. Itse olin paikalla myös vuoden 08 Animeconissa ja täytyy myöntää, että minun oli pitkin viikonloppua muistutettava itselleni missä tapahtumassa taas olenkaan, vaikka Tracon olikin hoitanut tietyt käytännön asiat paremmin. Olen vain niin tottunut tapahtumaan talviconina.

Aloitetaan kuitenkin alusta. En tietenkään saanut pukuja valmiiksi vielä torstai-perjantai-yönä, mutta heitin hanskat nurkkaan siinä kolmen maissa päivällä ja totesin olevani ihan tarpeeksi valmis (deitin juontopukua sainkin viimeistellä sitten hotellilla, mutta onneksi se tarvitsi vain napit ja Ouran-logon...). Pakkailin hitaasti ja kahdeksan maissa Lefrin kuskeineen tuli noukkimaan minut kotoa ja kaunis matka Tampereelle alkoi. Vorona oli tarjonnut meille mahdollisuutta tulla samaan kimppaan Omenahotelliin jonkun perumisen takia ja otimme paikan ilomielin vastaan - kaverimajoitus oli aika täynnä ja lattiamajoitus ei kauheasti houkuttanut. En ole ennen nukkunut con-yötä hotellissa, mutta ai vitsi, tämän hemmottelun jälkeen tuskin enää ikinä tyydyn lattiamajoitukseen (Ropeconia lukuun ottamatta, mutta siellä lattiamajoitus kuuluu mielestäni asiaan). Nukun melkeinpä missä vain ja milloin vain jos olen tarpeeksi väsynyt, mutta oli se silti ihan kiva nukahtaa sänkyyn lattian sijaan, käydä aamulla ruuhkattomassa suihkussa ja olla tappelematta peilitilasta viidentoista muun ihmisen kanssa, näin mainitakseni muutaman luksusasian. Kiitoksia siis kovasti hotelliseurasta koko porukalle! :>

Lauantaista päivänä jäi mieleen lähinnä se, että se vain humpsahti jonnekin. Heräsimme joskus seitsemältä, sitten kello oli kaksi ja yht'äkkiä se tuli puoli kuusi.
Istuin alkupäivän taidekujalla Johiksen ja Annun kanssa ja vaikken saanutkaan töitä kaupaksi läheskään yhtä hyvin kuin aiemmalla kerralla Animeconissa, onnistuin tienaamaan pöytäosuuteni hinnan takaisin ja tavoitteessani mainostaa proppitilaustöitä. Taidekujan sijainnista minulla onkin hieman ristiriitaiset ajatukset - toisaalta kolmannessa kerroksessa oli viileämpää kuin olin odottanut (ilmastointi, sua armastan!), mutta toisaalta moni potentiaalinen ostaja tuskin edes löysi paikalle. Itsekin tiesin mihin mennä vain siksi, että muistin rakennuksesta jotain Animeconin jäljiltä. Sorsapuistokin taisi verottaa asiakkaita aika paljon. Eivät ihmiset tietenkään löydä tuotteita, jos eivät tule edes sisälle rakennukseen.

En ole nettijulkkis, joten olen saanut tuottoni yleensä nimenomaan satunnaisilta ohikulkijoilta. Kun taidekuja oli nyt niin syrjässä, suuri osa siellä kävijöistäkin luultavasti tuli etsimään jotain tiettyä. Toisaalta en ollut ehtinyt tehdä niin paljoa myytävääkään kuin olisin halunnut - edelliskerralla myin käsitöitä ihan hyvin, nyt minulla oli vain parit postikortit, tarroja ja Vincentin gauntlet mainoksena. No, tiedänpähän keskittyä taas jatkossa pehmoihin ja muihin pikkuväkerryksiin. 'D
Kiitos kuitenkin kovasti kaikille, jotka tulivat tervehtimään, kehuivat tai ostivat jotain! Kyllä sekin lämmittää kovasti että joku tykkää tekeleistä, vaikkei kuluttaisikaan siihen varojaan. :>

Kolmen-neljän maissa lähdin käymään kaupassa Lefrinin ja Porkkishin kanssa ja eksyin sille tielleni aika pitkäksi aikaa, kun kävin samalla vilkaisemassa Sorsapuiston meininkiä ja tervehtimässä mm. Dashia, Susi Iteä, Subbia, uudestaan Voronaa ynnä muita ihmisiä. Lauantain ohjelman missasin oikeastaan täysin, koska en ollut kauheasti edes vilkuillut ohjelmakarttaa kun olin varautunut istumaan koko päivän aloillani.
Kävin vielä kiertämässä muiden taiteilijoiden pöytiä (mukaan tarttuivat mm. Weenyahin tekemä Habanestro-kännykkäkoru, tosi söpöt origami-korvakorut, pari sarjakuvaa ja muutama printti) ja ehdin istua pöydässä vielä hetken ennen kuin aloimme pakkailla tavaroita.

Conin sulkeuduttua valtasimme deittiläisten kanssa pienen nurmikkopläntin syrjemmältä ja kävimme käsikirjoitusta ja muita käytännön asioita läpi. Tunnin harjoitusten jälkeen lähdimme kipittämään Lefrinin ja Porkkishin kanssa Marusekiin, sillä Susi Ite oli varannut sieltä isommalle porukalle teehuoneen. Olimme harjoitusten takia jonkin verran myöhässä ja suurin osa oli jo syönyt kun pääsimme paikalle, mutta eipä tuo mitään - ravintola oli vallan hurmaava, seura mainiota ja ruoka todella hyvää (keittiössä oltiin kuulemma taisteltu samurai-hengellä ettemme joutuisi odottamaan pitkään, emmekä kyllä ihmeeksemme joutuneetkaan). Tarjoilijakin oli hirveän mukava, pitää tehdä tästä Tampereconien perinne. ...ja minun pitää opetella syömään puikoilla ennen sitä...

Se oli niiiiiin hyvää...! ;w;

Kymmenen maissa palasimme Lefrinin kanssa hotellihuoneelle, vaihdoimme viimein cosseista yöpukuihin ja aloimme pänttäämään käsikirjoitusta sekä viimeistelemään univormujamme. Noin tunnin päästä Vorona & co. palasivat takaisin, olivat olleet iltabileissä. En muista monelta pääsin nukkumaan, mutta nukahdin joka tapauksessa melkein heti kun pää osui tyynyyn.

Sunnuntaiaamuna taas pikameikkaus ja kahdeksalta marssi kohti Tampere-taloa. Meidän piti luovuttaa huone kahdeksitoista, joten jouduimme ottamaan tavarat mukaan (en vieläkään tajua, miten onnistuin pakkaamaan matkalaukkuni niin painavaksi viikonloppureissua varten). Pääsimme perille etuajassa ja kävimme muita deittiläisiä odotellessamme jälleen käsikirjoitusta läpi Lefrinin, Porkkishin ja Namibbon voimin.
Muu porukka saapui noin yhdeksäksi ja pääsimme sisään säätämään esitystämme (siis heti CANDY*LOVEn soundcheckin jälkeen).
Kymmeneltä yleisöä alkoi valua sisään ja saimme aloittaa shown. Teemana meillä oli tosiaan Ouran High School Host Club, deittiohjelman formaatista selitin jo ehkä tarpeeksi kahdessa edellisessä entryssä. Yleisesti ottaen ohjelma sujui ihan nätisti muutamia jäätymisiä lukuun ottamatta ainakin kun ottaa huomioon, ettei juuri kukaan ollut ehtinyt harjoitella käsikirjoitusta kunnolla... Nyt muistimme pyytää jopa kaksi mikkiä, ehkä ensi kerralla niitä irtoaa kaikille esiintyjille. ''D
Kiitos ihan älyttömästi deitin takapiruille, muille hosteille, kaikille osallistujille ja yleisölle, joka oli mukana ihan täysillä. Oli kunnia olla mukana tekemässä tätä. ;w; (mut seuraavalla kerralla ollaan pliis aikaisemmin liikkeellä, nyt hajoili stressiin yksi jos toinenkin ja kyllä tosta esityksestä näkee että oltaisiin voitu harjoitella enemmän :c).

Deitin jälkeen kävin Lefrinin avustuksella vaihtamassa Gwendolynin päälle ja sieltä taidekujalle viemään kavereille vaihtokassaa. Olin jo ajatellut etten istuisi siellä sunnuntaina, mutta siellä tajusin etten tosiaan edes voisi - Gwenin helmat veivät liikaa tilaa, en olisi mahtunut istumaan pöydän taakse. Annu ja Johis kumminkin suostuivat pitämään meikäläisenkin töitä näytillä koko päivän ja kun illemmalla kävin hakemassa romuni pois, erityisesti gauntletista oltiin kuulemma kyselty paljon. Miten minulle käy aina niin, että minua tarvittaisiin juuri silloin kun en ole pöydän lähettyvilläkään...

No, joka tapauksessa siirryimme Lefrinin kanssa YumiKoyukin seuraan, koska meillä oli tosiaan ollut sunnuntaille sovittuna isompikin Odin Sphere -ryhmä. Lähes kaikki tipahtivat ryhmästä pois aikataulun, talousongelmien tai muiden henkilökohtaisten syiden takia enkä itsekään saanut armoriversiota tehtyä, mutta halusimme joka tapauksessa ottaa edes parit kuvat. Siinä sivussa ehdin käydä tunnustamassa Rimpulle seuraavani RECosplayta ja fanityttöilin Trinoden Gwendolyniä, joka on edelleen imho parhaita mitä maailmalta löytyy. Anteeksi kummallekin jos olin hirveän kankea, ujostelen aina alussa uusia ihmisiä ja erityisesti sellaisia, joita katson ylöspäin. ;-;

Palloilimme siinä aika pitkään ja juttelimme niitä näitä, ennen kuin oikeasti pääsimme etsimään paikkaa jossa photoshootata. Miehityksemme oli tosiaan YumiKoyuki, Trinode ja minä puvuissa, Lefrin, Porkkish ja Lirlys kameroiden kanssa. Myös Kangaskasa liittyi jossain vaiheessa seuraamme.
En ole vielä saanut kaikkia kuvia, mutta näin jo osan ja uskallan luvata, että siellä on aika siistiä materiaalia. :D Teen kunnon kuvapostauksen jahka olen saanut loputkin kuvat. Sitä odotellessa voitte nauttia tästä:

Lefrin kuvaa, Kangaskasa avustaa, YumiKoyuki poseeraa ja allekirjoittanut nauraa vieressä.

Mitä Traconista siis jäi käteen taidekujatuotteiden lisäksi? Ainakin muutama uusi tuttavuus ja läjä ihan hyviä muistoja. Ohjelmasta en sano mitään koska en omani lisäksi missään muussa ehtinyt käydä (se ainoa must-see-peruukkiluentokin kun oli tungettu samaan aikaan deitin kanssa - kiitti nyt tästä, vielä silloin kun sovittiin aika ohjelmavastaavien kanssa samaan aikaan ei mennyt muuta cosplay-ohjelmaa :<). Vesipisteet oli jees, narikka oli tosi jees, tapahtumapaikkakin oli jees vaikka olisinkin ehkä tykännyt useammista opasteista. Minua kiinnosti myös ihan hirveästi se Tracon Quest, mutten ehtinyt kiireideni takia varsinaisesti pelaamaan missään vaiheessa. Ehkä joku toinen kerta...!

Isoimpina miinuksina keksin ehkä sen, että tapahtuma loppui hirveän nopeasti (etenkin kun on tottunut siihen, että Traconissa hengaa ties miten pitkään) ja sen, että ainakaan meidän kohdallamme info järjestäjien kanssa ei kulkenut mitenkään erityisen hyvin. Olimme esimerkiksi todella pitkään pimennossa siitä, että isoimman työn tehneet deittiläiset saivat ilmaisen sisäänpääsyn molemmille päiville (itse asiassa emme olisi tienneet siitä lainkaan, ellei Lirlys olisi maininnut) ja aika pitkään sai säätää sitäkin, pääsemmekö aamusta katsomaan pientä salia ennen ohjelmamme alkamista (se kun ei illalla kuulemma missään nimessä onnistunut).
Kuumuudesta en valita, koska se ei ole millään tapaa tapahtumajärjestäjien vika ja pääsin itse loppupeleissä aika vähällä, vaikka pitkät peruukit hiostivatkin kumpana päivänä ihan kivasti.

PS. Siivoilin vähän tagejani, toivottavasti ne ovat nyt vähän selkeämpiä. Olisi myös ihan kiva säätää jotain uutta ulkoasua kun olen niin kyllästynyt nykyiseen, millaista värimaailmaa arvon lukijat haluaisivat katsella?

Kuvaajakrediitit: Lefrin, Porkkish

4 kommenttia:

 1. ÄÄÄÄ TE KÄVITTE MARUSEKISSÄ ÄÄÄÄ DDD''8 No, itse tuli tosin katsastettua Tullintorin vietnamilainen buffetti jossa ei kyllä ollut valittamista nomnomnom. <3 Siellä ei sunnuntaina ollut melkein ketään ja hirmu viileääkin siellä oli~ (plus omat vesikannut pöydässä: mikäs sen parempaa)

  Ja en edelleenkään voi kompata näitä deittimielipiteitä tarpeeksi. En suinkaan harkinnut sunnuntaiaamuna nukkumaan jäämistä, kun tajusin mitä hittoa sitä oli tullut väkerrettyä vielä edellisenä iltana, ARGHT. DX (onneksi Biitillä on teräspallit, höhö) EI UNIFORMUJA ENÄÄÄÄ.

  Ja komppaan tuon taidekujan puolesta. Majoituskaverit oli myöskin myymässä ja en olisi itse löytänyt paikalle ellei joku muu olisi siellä jo käynyt ja vienyt sinne. Oli hiukan piilossa mokoma. B<

  VastaaPoista
 2. Biitti,
  Jep, kunnon ravintolaruoka oli kyllä aika mukavaa vaihtelua perusmäkkieväisiin.

  Ehehe, pakko myöntää että itsekin mietin olisinko "vahingossa" sairastuttanut itseni tai jotain ja sen varjolla jäänyt hotellille, mutta onneksi miehistyin minäkin.

  Näinpä. Sitä voikin sitten miettiä, kumpi on pienempi paha - se, ettei saa oikein mitään myytyä vai se, että on pirun kuuma ja tukala...

  VastaaPoista
 3. Kesäinen värimaailma on aina (tai ainakin kesän loppuun asti) kiva. Vihreää, vaaleanpunaista, keltaista! \8D/

  Mutta hei, kiitos vielä maanmainiosta hotelliseurasta! Aluksi pelkäsin, että aamuista tulisi pelkkä iso kaaos ja kukaan ei lopulta ehtisi edes käydä suihkussa, mutta hyvinhän siitä selvittiin. :D; Sopu sijaa antaa.

  VastaaPoista
 4. Vorona,
  Kiitos mielipiteestä, kattellaan mitä saan aikaiseksi. :3 Ainakin jotain vihertäväistä jaksaisin varmaan itsekin katsella pidempään.

  Olkaapa hyvät ja kiitos itsellenne tosiaan mahdollisuudesta hotellihuoneeseen. 8D/ Jos jatkossakin tulee peruutuspaikkoja tai jotain, tiedät kenelle niitä voi tarjoilla. ;3

  VastaaPoista