keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Iso juttu ja paljon sinistä

Päivittelin blogin ulkoasua ja mietin pitkään, mistä ihmeestä nyt tekisin täyte-entryn kun en kehdannut häiriköidä ihmisten stalkkauslistoja pelkällä "Öhöhö tulkaa kattoo mun uutta leiskaa" -höpinällä. Piti muuten tosiaan tehdä tästä vihreä, mutta lopputulos näytti lähinnä homeiselta joten päädyin siniseen, kun sitä tuossa uudessa otsikkokuvassakin aika paljon on. Palautetta saa oikein mieluusti antaa, sanokaa vaan jos jokin väri näyttää liian tunkkaiselta/kirkkaalta/muuten vaan rumalta niin katson, jos saisin tehtyä asialle jotain. Askartelin huvikseni myös Blogista-sivulle pari linkitysbuttonia, jos jotakuta vaikka sattuisi kiinnostamaan~

Mutta notta! Tajusin, että vaikka olen Orpheus-asusta pöpissyt jo useampaan otteeseen, olen tehnyt vain yhden kunnollisen WIP-entryn (ellei silitysrautaweftejä lasketa mukaan) vaikka materiaalia olisi enemmänkin. Olkaapa siis hyvät, kasa kuvia ja väsynyttä selitystä. Ja koska en tiedä kuinka moni lukijoista tietää/muistaa vielä hahmon ulkonäön, tässä olisi mallikuva.

Aloitetaan armoreista. Aluksi muotoilin jo aiemmin esittelemäni jessetorson päälle paperista jonkin sortin mallin ja piirtelin siihen saumoja mittanauhan ja vapaan käden yhteistyöllä. Kun olin valmis, taitoin paperin kahtia ja leikkasin kaavani irti, jotta puolista tuli symmetriset.
Sitten jäljensin kaavan softikselle ja tekonahalle. Värjäsin osan tekonahoista turkoosiksi Copic-liemellä Krauterteen peruukinvärjäystutoriaalia hyväksikäyttäen - tosin huomasin, että sain tasaisempaa jälkeä siveltimellä kuin suihkepullolla, sillä suihkepullo jätti tekonahkaan ikäviä roiskejälkiä.
Orpheuksen torson keskipallon askartelin kuorruttamalla jalkapallon paperimassalla ja leikkaamalla kuoren kahtia. Pienensin kumpaakin puolikasta vielä jälkikäteen, sillä kokonaiset puolikkaat olivat liian suuria ja näyttivät vain tyhmiltä. En ehtinyt tehdä puolikkaista myöskään niin tasaista kuin olisin halunnut, joten heitän jossain välissä pintaan uudet gessot, hion ja värjään ne uudestaan.

Harpulle tein myös ensin kaavat, jotka jäljensin sitten pahville ja leikkasin irti saksilla ja mattoveitsellä. Tungin pahvien liitoskohtiin katkottuja syömäpuikkoja antamaan lisätukea ja kontaktiliimasin saumat yhteen. Pysyivät kasassa yllättävän hyvin.
Kaikkien osien kuivuttua liimasin ne harpun muotoon ja annoin kuivua vähän lisää, vahvistin heikoimmat kohdat vielä ylimääräisellä pahvikerroksella ja jesarilla ja yhdistin puolikkaat tursottamalla niiden väliin polyuretaanivaahtoa.

Tässä välissä kaikki, jotka kehuivat minua edellisen entryn kommenteissa siistiksi pääsevät huutamaan ähäkuttia....

Ja siinä alkaa olla valmis ranka. Kielet ovat teräslankaa enkä ylläripylläri saanut niitä poikki, joten jouduin taittamaan pari yli tulevaa päätä sisään - siksi se lerpattaa noin. Päälle tulee kyllä vielä samanlainen lisäkappale kuin tuossa alla on, mutten ole jaksanut vielä liimata sitä kiinni.

Valmiin naamarin ehdin näyttää jo peruukkientryssä, mutta tuossa se on viimeisten hiomiskertojen jälkeen. Että osasikin olla tuskaista saada se edes noin tasaiseksi...
Tein kipsisuikaleista pohjan ensimmäisen naamarini päälle ja lähdin soveltamaan siitä. Ainakin silmät, nenä ja suu ovat erimuotoiset kuin alkuperäismallissa. Kipsin sisällä on tukena kanaverkkoa ja päällä seinäpakkelia tukkimassa kanaverkosta johtuvia kuoppia.
Pahoittelen vanhojen kuvien kierrätystä, mutta tuo alempi toimii esimerkkinä niin hyvin. Pinnassa on akryylimaalia ja lakkaa, silminä vanhojen aurinkolasien peililinssit ja niiden päällä punainen kalvo, joten ulos näkee mutta sisään ei. Liimasin silmien sisäpuolelle vielä mustat tekonahkasuikaleet, koska kuumaliima paistoi sieltä muuten ikävästi.

Orpheuksen jalat ovat varsin... hmm... palikanmalliset. Mietin pitkään kuinka ne toteuttaisin kaiken maailman purkkijaloilla tai haloilla ja lopulta päädyin yksinkertaisimpaan ratkaisuun, eli tilasin itselleni kor(k)eat korot. Jos joku muuten on lukenut blogiani jo Bakaconin aikoihin, hän saattaa muistaa minun valittaneen kenkien hitaasta toimituksesta. No, ne Joybootsin kengät eivät koskaan tulleet, toisin kuin sivuilla ilmoitetaan en saanut hidastelusta minkäänlaista viestiä ja jouduin itse olemaan yhteydessä kauppaan, että sain asiaa kulkemaan eteenpäin. Silloinkin vain yhteen kolmesta sähköpostista vastattiin, puhelimeen ei vastattu lainkaan ja jouduin tappelemaan kuukauden, että sain edes rahani takaisin (yrittivät ensin tarjota jotain korvaavaa tuotetta). Jälkikäteen sain tietää, ettei kaupan maine muutenkaan ole parhaita. Olisinpa vain tiennyt sen etukäteen, niin olisin säästynyt isolta vaivalta... :/ Onneksi Anikin foorumit pelastivat ja pääsin mukaan Roran järjestämään kimppatilaukseen, josta sain uudet ja jopa tarkoitukseen sopivammat kengät.

Korkoa noilla on 21 cm, joten olen niiden kanssa noin 183 cm pitkä. Aika hurjaa, kun olen tottunut olemaan porukan lyhin. :D Ostin päkiätuskia helpottamaan tuollaiset balleriinojen käyttämät Ouch Pouchit (kiitos Lefrinille vinkistä!), mutten ole vielä ehtinyt testailla niitä paljoa - Pleasereilla kun on yllättävän mukava kävellä. En ole vielä ehtinyt niillä epätasaiselle alustalle, mutta olin ihan varma, että heittäisin kuperkeikkaa jo parin ensimmäisen askeleen jälkeen.
Leikkelin jalkojen tukirakenteiksi vanhan makuualustani, mutta se on tarkoitukseen vähän turhan paksu, joten laitan nekin osat luultavasti uusiksi jahka kerkiän.

Ei tässä ole enää hirveästi työtä jäljellä, minun pitäisi vain raahautua etsimään lisää sitä pirun tekonahkaa - mutta vielä on kesää jäljellä ja niin päin pois, lomaillaan nyt hetki kun vielä voidaan. Seuraavassa entryssä jälkitunnelmia Ropeconista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti