maanantai 12. syyskuuta 2011

Ai niin, se otsikko.

Traconin jälkeen pääni oli sen verran pyörällä, että ajattelin vähän koota ajatuksiani ja kirjoittaa niistä vasta sitten hienon blogimerkinnän. Muuten toimiva idea, mutta unohdin tehdä muistiinpanoja ja nyt pienimuotoinen leirikoulu on ehtinyt syödä pois kaikki hienosti rakennellut lauseeni. Sori-en-muista-enää-anteeksipyyntölitaniasta uhkaa tulla paha tapa.

Päällisimmät mielikuvat ovat, että A) Tapahtuma oli tosi jepa jee B) Viime vuoden tapaan aika tuntui vain katoavan johonkin. Johonkin = enimmäkseen cosplay-kisaan. Kisa oli onneksi hirmuisen eeppinen (yhdyn halleluuja-kuoroon sekä pukujen että esitysten tason huimasta noususta) ja sitä oli kiva katsella kun oli kavereitakin mukana, mutta muistin taas liiankin hyvin, miksen ole käynyt katsomassa conien cosplay-kisoja useampaan vuoteen; siinä menee ihan liikaa aikaa. Erityisesti, kun taidekujalla odottaa nälkäisiä kavereita, jotka tahtoisivat päästä joskus esim. syömään... Mutta itsepä olin päättänyt että sitä kisaa oli ehdoin tahdoin päästävä katsomaan, joten en valita. Onnea vielä kertaalleen kaikille sijoittuneille ja kiitos kaikille kisaajille siitä, että onnistuitte nostamaan tasoa noin paljon!

Minusta tuntuu, että kuljin tapahtumassa jonkinlaisessa transsissa, kun pitkin viikonloppua noin tunnin välein sain jännittävän innonpuuskan, kun äkkiä muistin olevani conissa. Ennustukseni piti paikkaansa enkä nähnyt kovinkaan montaa ohjelmaa, mutta lauantain cosplay-kisojen lisäksi ehdin seurata Elffin proppiluennon alkua. Informatiivista settiä, kuten odottaa saattoi. Taidekujapöydän takana oli taas pitkästä aikaa hirmuisen kivaa istua ja myyntikin oli melkoisen hyvää. Omasta puolestani taisin tehdä noin kolminkertaisen tuoton viime vuoteen nähden, joten köyhän opiskelijan vatsa kiittää kaikkia, jotka poikkesivat pöydällemme. :D


 Jotta merkintä ei olisi ihan täysin tylsän kuvaton, niin myin taidekujalla tällaisia Portal-aiheisia tarroja + paria vanhaa postikorttia.


Olisin ollut valmis petiin jo siinä yhdeksän maissa, mutta Inside the cosplayer's studio -paneeli kutsui minut Marusekin teehuoneesta takaisin tapahtumapaikalle. Olen jo pidempään halunnut olla mukana järjestämässä jotakin puheohjelmaa, mutta taisin kuitenkin olla tämänkaltaisessa paneelissa vähän "ylimääräisenä" - en koe, että minulla olisi näissä piireissä sen vertaa nimeä, että minusta saisi revittyä hirveästi vitsiä, enkä muutenkaan ole kovin sanavalmis persoona (en esim. osaa kettuilla takaisin). Väsymystila ei erityisemmin auttanut asiaa. Tentattavana istuminen Biitin, Ilonan, Majon, Rullarinkelin ja Malician kanssa oli kuitenkin yllättävän hauskaa ja sehän paneelissa taisi olla pääpointtina. Ja jos se arvon paneelin vetäjää yhtään lohduttaa, niin seuraava Taru sormusten herrasta -aiheinen pukuni tulee olemaan hobitti. :---D

Sunnuntai lähti käyntii hyvin, hyvin väsyneesti. Juonsimme Biitin kanssa taas cosplay-deittiä ja valitettavasti sekä väsymys että valmistautumisen puute taisivat näkyä juonnossa jonkin verran, mutta onneksi meillä sentään oli aivan mielettömän loistavat osallistujat ja yleisö, joka oli täysillä mukana. Lavalla oli hankala pitää pokkaa kun koko ajan alkoi naurattaa, mutta toisaalta juonto ei onneksi tällä kertaa vaatinutkaan ehdotonta hahmossa pysymistä. Enivei, kiitoksia vielä kerran kaikille, jotka olivat tavalla tai toisella osallisina tämän Traconin deitissä! Oli sen verran hienoa menoa, että toivon näkeväni lavalla käyneitä jatkossakin esiintymässä.

Voin ainakin omasta puolestani sanoa, että deitissä mukana oleminen on tehnyt valtavia muutoksia esiintymisvarmuudessani. Minusta tuntuu, että olen onnistunut pudottamaan ainakin suurimman osan turhasta stressaamisesta jonnekin matkan varrelle ja nyt uskallan jo itsekin uskoa siihen kuuluisaan "Hyvin se menee!" -lausahdukseen. Biitti ehtikin jo vähän paljastella meidän ja deitin välistä suhdetta omassa blogissaan, mutta olemme tosiaan ajatelleet kokeilla ainakin hetken aikaa vähän toisenlaisen ohjelman pitämistä. Toivon mukaan jo hyvinkin pian, joten pysykää kanavalla.

Takaisin itse tapahtumaan. Juonsin deittiä Angel Starrina, mutta olo enteili flunssaa enkä jaksanut olla puvussa ohjelmaamme pidempään, joten kävin vaihtamassa vaatteet ja kipitin sitten taidekujalle ottamaan oman paikkani pöydästämme. Uusien ja vanhojen tuttujen kanssa jutellessa fiilis parani huomattavasti päivän mittaan mikä oli erittäin hyvä juttu, sillä vietin suurimman osan loppupäivästä myyjänä. Käväisin välissä vilkaisemassa ryhmäkisan alkua, sillä halusin nähdä edes osan Biitin juontoa, mutten kehdannut jäädä pidemmäksi aikaa, koska olin ollut niin paljon poissa taidekujalta edellisenä päivänä.

Aika hujahti jälleen ohi ja aloimme purkaa myyntipöytää ja poistua kukin omille tahoillemme. Hämmästyksekseni huomasin illalla, että minuun oli tarttunut pitkästä aikaa post-con-angsti, millä tosin on jotain tekemistä ehkä sen kanssa, kuinka vähän olen tänä vuonna käynyt tapahtumissa. Cosplay-tauko ja pukujen näkeminen jälleen kerran livenä on myös nostanut suuresti omaa cosplay-motivaatiota, mutta kirjoitan itsepeilailumerkinnän ehkä joskus myöhemmin.

Saattaa hyvinkin olla, että seuraava tapahtumani on vasta Desucon Frostbite. Gaala ja Talks vähän kutkuttelisivat, mutta pitää vielä katsoa, mitä lompakko ja kalenteri ovat asiasta mieltä.

2 kommenttia:

  1. Hah, minäkun luulin että sinulla juuri on nimeä :D Vai elänkö harhakuvitelmissa?

    VastaaPoista
  2. Öääh, no en kuitenkaan tuo itseäni näissä piireissä hirveästi esille (muuten kuin ehkä blogin kautta), etenkään nyt kun en ole hirveästi jaksanut vääntää mitään pukuja. :''D Tai sitten tiedät enemmän kuin minä.

    VastaaPoista