tiistai 29. kesäkuuta 2010

Kiitti tästä, alitajunta

Normaalisti stressitaso pukujen kanssa nousee samaa tahtia tapahtuman lähestytessä, tässä ei ole mitään uutta. Itse tiedän stressimittarin nousseen punaiselle siinä vaiheessa, kun tapahtumat alkavat eksyä uniini.

Yhteistä unille on aina tapahtumapaikan kummallinen muutos (olen uneksinut mm. Traconin kerrostaloasuntoomme ja Finncon-Animeconin Linnanmäelle) ja se, etten ole saanut pukujani valmiiksi. Joko olen mystisesti unohtanut tehdä asun ja saan jostain tietää että tapahtuma onkin nythetitänään (jolloin yleensä alan tuskanhiessä vääntää sitä parin tunnin deadlinella) tai asusta puuttuu jokin olennainen osa jonka olen saattanut korvata jollain vähemmän edustavalla (kuten kylpypyyhkeellä).
Niissä parissa tapauksessa kun olen mennyt kisaamaan, unissa asusta on varastettu/kadonnut osa tai osia ja sitten on pitänyt lähteä Eeppiselle Matkalle niitä etsimään.
Onko kellään lukijoista vastaavanlaisia kokemuksia? Olisi kiva kuulla, unet ovat aina niin hieno puheenaihe.

Ennen Desuconia näin kaksi Desu-unta ja yhden Tracon-unen, mutta nyt olen yllättäen nukkunut yöni ilman cosplaypainajaisia vaikka lähtöön on alle viikko aikaa. Ehkä tämä kertoo jotain siitä, että saattaisin kerrankin olla omalla mittapuullani edes vähän aiemmin liikkeellä? Hyvin luultavasti yritän vielä ainakin torstai-iltana vääntää jotain valmiiksi, mutta lähtö Tampereelle tapahtuu perjantaina ja olisi aika bueno, jos saisin sen päivän keskittyä pakkailuun ilman asustressiä. Mitä itse asuihin tulee, pyrähdän lauantaina paikalle Phoenix Wright: Ace Attorneyn lounasleidinä eli Angel Starrina (vas.), sunnuntaina olen aamusta hetken ~*salaisessa*~ asussa ja vaihdan sitten pienen ryhmän seuraksi Odin Spheren Gwendolyniksi äitinsä mekossa (oik.), eli samaan pukuun mitä käytin mm. Bakaconissa. Tarkoitus oli alun perin tehdä armori, mutta tulin siihen tulokseen ettei aika riittäisi millään. Toivottavasti ensi vuonna...!

---

Yllä olevan tekstin kirjoittamisesta on kulunut nyt nelisen päivää ja olen kumma kyllä edelleen säästynyt unilta, vaikka eteneminen on tuskaisen hidasta (niin, miksi olen kirjoittamassa tätä enkä nuppineulaamassa hamekangastani?). Ehkä vain uskottelen itselleni tarpeeksi vakuuttavasti olevani hyvässä vaiheessa, vaikken oikeasti ole.

Traconin ohjelmissa en taida kauheasti ehtiä pyöriä, lauantaina istun ainakin lähes koko päivän taidekujalla myymässä (saa tulla moikkaamaan!) ja sunnuntaina aamulla hostaan taas Biitin kanssa Cosplay-deittiä (johon tuo salainen asu tulee, sitä stressaan ehkä eniten). Taidekujapöytä on varattu myös sunnuntaille, mutta saa nähdä, kuinka paljon jaksan sen takana istua.
 

Bentoboksit ovat vielä kartonkeina, mutta kyllä tämä tästä. Sisulla jos ei muulla. >:I

6 kommenttia:

 1. Cosplaystressiunia!

  Mie nään jatkuvasti ennen conia unia ja painajaisia varsinkin jos olen kisaamassa. Tällä viikolla viimeksi olin unessa jonottamassa cossikisaan vanhassa lukiossani, tajusin että minulta puuttuu hanskat, eksyin kun lähdin etsimään niitä ja meinasin myöhästyä koko jutusta. Ja loppujen lopuksia menin lavalle ilman niitä hanskoja, koitin vaan ihomaalilla maalata sormiani vielä viime hetkellä :D Aina on joko puku rikki/puoliksi päällä/ihan kamala.

  Enpä muuten muista ikinä nähneeni oikeasti hyviä cosplayunia, aina ainakin puoliksi painajaisia :D

  VastaaPoista
 2. Tutulta kuulostavat nämä cosplayunet. Olen nähnyt niitä ihan kivasti ja odotan kauhulla minkälaiset alitajunta myrskyt tämä tämän hetkinen stressi aiheuttaa. :D

  VastaaPoista
 3. Ylensä minä menen cosplayunissa coniin puolivalmis asu ylläni ja kuvittelen voivani ostaa sen loput osat siitä kaupungista, jossa con pidetään. Tuollaisissa unissa asuni ei aina ole lähelläkään oikeaa pukua, vaan vaatekappaleet voivat olla jotain randomia vaatekaapistani poimittua villapuseroa. Kerran olin ottanut kaikki cosplayasuni coniin, levitellyt ne ympäri lattiaa, hukannut puolet ja jotkut kävijät pistivät peruukkini päihinsä :D

  VastaaPoista
 4. Olen nähnyt vain pari cossiunta josta muistan toisen, tultiin juuri autolla conalueelle joka oli todella kapea ja pitkä suorakulmioksi aidattu ulkoalue. Autosta hypätessä tajusin että peruukki oli jäänyt kotiin, mutta se ei mitään haitannut. :,D

  Toi hattu ja kaulakoru on niin suloisia~ Vähän tulee välillä harmitus kun en tulekaan ryhmään mukaan, mutta ei pahasti. Pitää joskus järjestää photoshoot c:

  VastaaPoista
 5. Ilona, juuri tuontyyppinen kuulostaa vähän tuskaisen tutulta. 'D Onneksi unet ovat unia...

  Biitti, oletko nähnyt yhtään deittiohjelmaan liittyvää unta? 8''D

  Anonyymi, heh, kuulostaa tämäkin tutulta. Itse tosin en ole kai koskaan nähnyt että joku olisi oikeasti pukenut jonkun asuni osan päälleen, ne vain mystisesti katoavat jonnekin ja "tiedän" että ne on varastettu.

  Juusto, hyvä jos pääsit unessa pakoon stressiä peruukkikadosta huolimatta. 'D Itse menen vastaavissa unitilanteissa aina lähinnä paniikkiin...
  Ja kiitän~ Kyllä, järjestetään photoshoot! Tahdon kuvia muiden AA-ihmisten kanssa...! ;w;

  VastaaPoista
 6. Taisin muuten nähdä ensimmäisen deittiuneni nyt Traconissa. OLI KAMALAA. 8|

  VastaaPoista