perjantai 31. joulukuuta 2010

Koulutöitä

Olen tainnut mennä joskus kirjoittamaan blogin kuvaukseen, että esittelisin täällä cosplayn lisäksi myös muita käsitöitä. Koska suunnilleen kaikki syksyn merkinnät ovat olleet enemmän tekstiä ja vähemmän käytännön tekeleitä, ajattelin vaihtelun nimissä näyttää muutaman koulussa tehdyn jutun.

Alkusyksystä kävin silkkipainokurssin. Kurssin päätehtävä oli yksinkertaisesti iso tekstiili eikä sille annettu sen kummempia aiheita, joten piirsin tietokoneella tuommoisia mösö-otuksia ja siirsin ne opettajan avustuksella valokaaviolle. Alin kuva tosin jäi pois, koska se ei mahtunut mukaan.

Varsinainen painotyö oli ihanan rentoa ja nopeaa. Alkuperäinen suunnitelmani oli painaa molemmat kuvat samalla värillä, mutta jouduin joka tapauksessa tekemään ensin koko kankaan täyteen yhtä kuvaa samalla kun toinen oli peitettynä, joten päätin saman tien vaihtaa väriä.Ja tuommoinen kangas siitä tuli. Ajattelin jossain vaiheessa ommella tästä pussilakanan, kunhan vain saisin kerättyä tarpeeksi energiaa. On se suorien ompeleminen niin vaativaa puuhaa! Jos kiinnostaa niin tässä olisi vielä lähikuvat kummastakin hahmosta.
Opettaja säilytti seulat vielä seuraavan jakson ajan, joten kävin myöhemmin tekemässä koulun myyjäisiin pari kangaskassia eri väreissä. Harmi vain, että seulani sivussa oli kulumisesta tulleita reikiä, joten muutamaan kassiin tuli sen takia epämääräisiä tuhruja ja pari kertaa painoväristä tuli liian löysää, jolloin kuva levisi vähän. :/ Mutta no, ei voi mitään. Tässä on muutama paremmin onnistunut yksilö:En ole ihan varma mikä toisen käymäni kurssin virallinen nimi oli, koska opinto-opas väittää että se olisi raku-keramiikkaa, mutta ei siellä kyllä tehty sitä vaan jonkinlaisia koriste-esineitä lasista. 'D Päädyin kurssille kaverin mukana puolivahingossa, mutta tykkäsin kovasti! En ollut koskaan aikaisemmin työstänyt lasia, mutta työvälineistä ainoastaan leikkuri oli entuudestaan tuntematon, joten pääsin mukaan aika nopeasti.

Ensin oli luonnos. En halunnut tehdä mitään järkyttävän monimutkaista, koska tulin kurssille mukaan aika myöhään eikä minulla tosiaan ollut aiempaa kokemusta. Tuon olisi tarkoitus olla lootus, mutta on siinä nähty myös mm. kolmisilmäistä elefanttia, hämähäkkiä ja poppamiestä, että mielikuvitusta saa käyttää. :''D
En osaa selostaa koko prosessia, mutta noin lyhyesti sanottuna lasinpalaset leikattiin, hiottiin ja kolvattiin kiinni toisiinsa kuparinauhan ja tinan avulla. Yllättävän hauskaa puuhaa! Mietin jo kovasti mahdollisuuksia lasin käyttöön cosplayssa, mutta taitaa olla, että on parempi tehdä propit jostakin vähän kestävämmästä materiaalista...


Pakastimen kantta / ikkunaa vasten.

Tekemiseen meni ehkä... joku kymmenisen tuntia? En ole ihan varma, koska tein valtaosan työstä koeviikolla varsinaisten tuntien ulkopuolella. Koska tulin kurssille tosiaan myöhään, valinnanvarani lasien väreissä olivat aika rajatut kun hienoimmat oltiin jo viety päältä, mutta vähän soveltamalla siitäkin selvittiin. En ole patinointiin ihan tyytyväinen, mutta muuten kyllä innostuin tekniikasta kovasti. Koska kurssia ei järjestetä uudestaan ainakaan tänä vuonna, sain lainata koululta välineitä että pääsen tekemään lisää lasitöitä kotona. :3

Minulla olisi ollut muitakin koulutöitä, mutta ne ovat lähinnä "perinteisempiä" kuvisjuttuja, joten en tiedä ovatko ne hirveän kiinnostavia kun eivät juurikaan sivua blogin aihetta... Eikä minulla kyllä ole niistä kuviakaan.

Ja koska en ehdi tehdä uutta merkintää ennen keskiyötä (ja se olisi muutenkin ehkä vähän turhaa), toivotan jo tässä vaiheessa lukijoille hyvää uutta vuotta 2011!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti